logo

За да закупите ефективни икономически  машини за Вашия склад те трябва да са рентабилни ,издръжливи и с висока производителност, за това трябва да погледнете в перспектива.

Почти всяка година се правят подобрения, а понякога дори незначително подобрение помага да се спести работно време, да се увеличи производителността и икономичността.

 

Складова техника

Първо трябва да решите от каква складова техника се нуждаете. И трябва да разберете за какви задачи ще се използва машината.

Важно е да изберете техника без прекомерна производителност и функционалност . Например, Защо да купувате скъп товарач с товароносимост от 2500 кг и скорост на движение от 25 км/ч, когато имате оперирате в склада с товари,  не е по-тежки от 1500 кг , които придвижвате със скорост не по висока от 10 км/ч? Тези опции не са необходими, никога няма да ги използвате.

 

Има следните видове складово оборудване:

  • Мотокари и електрокари
  • Електрически високоповдигачи – стакери и рийчтраци
  • Ордер пикери (комисионери)
  • Транспортьори (ел.колички)
  • Хидравлични ръчни колички ;

 

  1. Мотокари:

Мотокарите са предназначени за хоризонтално и вертикално движение на товари. Скоростта на движение може да бъде до 25 км/ч, а височината на повдигане – до 6 м.

Машините имат различни видове оборудване и разполагат с различни видове двигатели и задвижвания. Могат да са конвенционални с двигател с вътрешно горене, могат да бъдат електрически , а също така и хибридни.

Мотокарите разполагат с големи гуми които често спомагат за движение по неравни повърхности, могат да се оборудват с кабина, предпазваща водача от дъжд и сняг. За разлика от стакерите и ричтраковете, мотокарите имат голяма противотежест, подобряваща стабилността и товароносимостта, която може да достигне до 1500-16000 кг или повече.

Мотокарите са предназначени главно за работа на открито, а използването им на закрито е ограничено поради отработените газове, топлината, шума и размерите.

Електрическите товарачи са по-компактни, по-тихи и не замърсяват въздуха, но губят в съотношението „товароносимост-цена“.

Предлагаме продажба на мотокари, както и мотокари под наем.

 

  1. Стакери и ричтраци :

Тази складова техника е специално проектирана за работа в складови помещения, оборудвани със стелажи. Машините работят на акумулаторни батерии, няма отработени газове и прекомерна топлина. За тяхната безопасна и ефективна работа са необходими гладки, шлифовани подове и използването им на открито е ограничено. Стакерите и ричтраковете са предназначени главно за вертикално движение на товари, но е възможен и конвенционален транспорт.

 

Стакерите и ричтраковете са незаменими помощници при  разтоварване на превозните средства и подреждането на палетираната стока по високи стелажи. За разлика от мотокарите, те са много по-компактни и маневрени и следователно идеални за работа в тесни пространства. Товароносимостта на складовото оборудване достига  до – 2,0 тона, а височината на повдигане – до 12 м.

 

Стакерите биват ръчно водими електрически , самоходни с място за сядане и полусамоходни с платформа-стъпало, докато рийчтраците са само самоходни с място за сядане

 

Риийчтраците се различават от стакерите по това, че вилиците им се движат не само нагоре-надолу, но и напред-назад, така че ричтраковете се нуждаят от по-малко пространство за маневри. Освен това те са оборудвани с подвижни мачти и вилични колички, които дават възможност за точно позициониране на товара. Ричтрака е изключително  продуктивен, способен напълно да замени мотокара на закрито.

 

  1. Ордер пикери

Този тип складово оборудване е оборудвано с повдигаща платформа, която позволява на оператора да извади стока от по-горните рафтове . Ордер пикерите са предназначени за експлоатация в складови и търговски помещения.

 

Според вида и дизайна, комисионерските колички са самоходни и с електрическо повдигане.

Товароносимостта може да достигне до 2500кг или 2х650 кг.

 

  1. Хидравличните колички и електрически транспортьори

Хидравличните колички и транспортьори са предназначени за преместване на стоки около и в склада. С помощта на количка можете да вдигнете палета със стоки (продукти) и да я транспортирате на друго място. Както ръчните, така и електрическите модели обикновено са с товароносимост от 1500-2500 кг.

Управлението на ръчните колички е много лесно, а обучението на персонала е лесно и бързо. Те не са скъпи и почти не изискват поддръжка и се произвеждат в различни варианти:

 

стандартни (съвместими с европалети) – дължина и ширина на вилиците 1150х550 мм;

нисък профил (с нисък просвет);

сгъваеми;

тесни или широки ;

дълги или къси;

ножици;

с електронни везни.

С помощта на физическа сила операторът повдига и премества количката с товар.  Люлее дръжката за да повдигне товара натиска педала или ръчката  за да го пусне обратно на земята

Електрическите колички (транспортьори) са оборудвани с електрическо задвижване и  повдигане скоростта им не зависи от тежестта на товара.

Операторът управлява електрическата количка с помощта на копчета, които са поставени на удобна ръкохватка с функционалните клавиши.